Årets Tv-aksjon: Nå er det hennes tur

Klikk for stort bilde

Årets viktigste søndagstur
Karasjok kommune trenger bøssebærere til Tv-aksjonen NRK 2019. Bli med på en meningsfull gåtur søndag 20. oktober. Tidspunktet for bøssebæringen er mellom 16.00-18.00. Bli bøssebærer – ring 02025 eller gå inn på http://blimed.no

Klikk for stort bilde

Aksjonsmidlene går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for 400 000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Tv-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over sin egen kropp og få sin stemmerett i lokalsamfunnet.

Dette er CARE og slik jobber organisasjonen
CARE startet i 1945 som amerikanske organisasjoners hjelp til Europa etter andre verdenskrig. Mange familier i Norge fikk CARE-pakker med mat, klær, bøker og leker. CARE Norge ble etablert i 1980 og er tilstede med langsiktig bistand og nødhjelp i 13 land. Ved å samarbeide med kvinner, jobber CARE for å få til bærekraftig endring. De gir kvinner kunnskap, styrke og muligheten til å klare seg selv. CAREs filosofi handler om å skape varig endring der samfunnene får hjelp til å hjelpe seg selv. Slik blir man mindre avhengig av bistand i fremtiden.

TV-aksjonsmidlene går til tre innsatsområder.
Hennes penger – hennes muligheter. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å skape sin egen arbeidsplass og sin egen inntekt. De skal få mulighet til å bli med i en spare- og lånegruppe, og CARE skal også gi kvinner opplæring i å lede gruppene. Kvinner skal få tilgang til banktjenester, og vi skal løfte fram kvinnelige entreprenører

.
Hennes kropp – hennes valg. Kvinner skal ha rett til å bestemme over egen kropp. De skal få opplæring i seksuell helse og mødrehelse. Kvinner skal få kunnskap og mulighet til å bestemme om og når de ønsker barn, og hvor mange barn de ønsker. CARE skal engasjere over 10 000 menn for å få slutt på vold mot kvinner.

Hennes drømmer - hennes stemme.
Kvinner skal få sin stemme hørt, og delta i beslutninger som angår dem selv og samfunnet de lever i. De skal få opplæring i politisk lederskap, og delta aktivt i arbeidslivet og i lokalsamfunnet.

Les mer om Tv-aksjonen og CAREs arbeid på http://blimed.no

Tv-aksjon NRK 2019 koordinator for Karasjok kommune er