Når det er din tur til å få vaksine sender Karasjok kommune deg en innkalling via helsenorge.no.

Slik blir du kalt inn:

Du vil få en SMS med beskjed om å logge deg inn på helsenorge.no hvor timeavtalen ligger. Det er viktig at du besvarer denne, timen registreres ikke før du godkjenner den. Hvis du opplever problemer med dette, kontakt 484 09 014, så hjelper vi deg.

Det er i kommunen, per nå, gitt 862 doser totalt.

Kommunen er stort sett ferdig med vaksinering i målgruppe 1, 2 og 3. 

Se mer informasjon om hvem som kan få koronavaksine og informasjon om målgruppene her.

Det er i kommunen, per nå, gitt 767 doser totalt.

Kommunen er stort sett ferdig med å vaksinere beboere i sykehjem, og personer i alderen 75 år og eldre.  Det er noen få i denne gruppen vi ikke har fått tak i.

Hvis du er i denne gruppen eller har pårørende som er over 74 år som ikke har fått vaksine, vennligst ta kontakt med resepsjonen på Karasjok kommune, telefon: 78 46 85 00.

I uke 15 startet vaksinering av de i prioriteringsgruppe 4: Alder 65-74 år, og samtidig personer mellom 18 og 64 år, med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp.

I uke 16 fortsetter vi med å innkalle prioriteringsgruppe 4. Personer ned til 66 år vil få tilbud om vaksine denne uka.

Karasjok kommune sender ut innkalling til koronavaksinering gjennom Helsenorge. Kommunen ber derfor om at de som ikke har opprettet bruker i Helsenorge, registrerer seg på helsenorge.no eller laster ned Helsenorge appen.

Hvis du har en bruker på Helsenorge, får du timeinnkalling i innboksen din. Har du ikke registrert deg som bruker, kommer innkallingen til den digitale postkassen du har valgt, for eksempel Digipost.

 

Neste uke får kommunen 7 glass med Pfizer vaksinen og vaksinering blir onsdag 31. mars. Kommunen tar kontakt med de som tilbys vaksine for å avtale oppmøte tid.

Det er kommet nye nasjonale regler og anbefalinger i forbindelse med covid-19 som gjelder fra og med natt til torsdag 25. mars 2021. De kan leses i sin helhet her.

I tillegg gjelder den lokale forskriften fra 24. mars til 18. april 2021, som kan leses i sin helhet her (PDF, 332 kB).

Det er vedtatt en midlertidig forskrift om smitteverntiltak for å forebygge koronasmitte (covid-19), Karasjok kommune. Denne er hjemlet i lov om smittevern av 5. august 1994.

 

Karasjok kommune følger regjeringens anbefalinger angående gudstjenester og konfirmasjoner.

Personer under 50 år som er vaksinert med AstraZeneca de siste 14 dagene og som opplever økt sykdomsfølelse med flere blå flekker (hudblødninger) mer enn tre dager etter vaksinasjon oppsøker legevakt eller fastlege umiddelbart.

Planlegging av vaksinering er utfordrende. Informasjon om tilgang til vaksiner kommer med kort varsel og antall vaksiner varierer fra uke til uke.