Sykeavdelinga har pr 01.06.2021 gått fra rødt beredskapsnivå, til grønt nivå. Dette betyr at sykeavdelinga igjen er åpen for besøkende.

 

Karasjok kommune har pr i dag ingen nye smittede, og personer som har vært i isolasjon og karantene er sjekket ut. Alle lokale tiltak er opphevet pr 31. mai. Sykeavdeling er imidlertid stengt og åpner når resultater av pcr prøver foreligger. Dette for å være sikker på at det fortsatt ikke er smitte inne på avdelingen. Karasjok kommune følger nå Regjeringens plan for gradvis gjenåpning.

 • Sykeavdelingen er fortsatt på rødt nivå, dvs stengt for besøkende og innført skjerpede smitteverntiltak. Tiltak opprettholdes til og med mandag 31.05.21, da det vil tas en ny vurdering.
 • Arrangementer til og med 30. mai, avlyses/utsettes
 • Skjenkestopp av alkohol på utesteder videreføres til og med søndag 30. mai.

Det tas en ny vurdering av disse tiltakene mandag 31. mai.

Fortsatt 2 smittetilfeller i Karasjok kommune.

Testing av pasienter og ansatte på sykeavdelingen utført på dag 3, er alle kommet tilbake negative. Neste testing skjer etter dag 6, og resultatet av disse vil være klart på fredag. 

Det er pr nå 9 personer i karantene. 

Vi oppfordrer alle til å fortsette følge regjeringens anbefalinger:

 • Hold avstand
 • Begrens sosial kontakt
 • Unngå unødvendige reiser

 

 • Karasjok kommune berømmer studentene for å ha testet seg når de fikk symptomene. De var ikke på jobb etter positiv Covid-19 test.
 • Studentene har testet seg da de kom på praksis, og de har tatt jevnlige tester i praksistiden.
 • Karasjok kommune vil avkrefte ryktene om at studentene har vært med på vaksinering av befolkningen. 
 • Karasjok kommune ber om at media ikke belaster studentene med å ta kontakt med dem. De har det tungt nok. Dersom media har spørsmål, bes disse rettes til kommunen i stedet.
 • Ved testing av pasienter og ansatte på sykeavdelingen på dag 0, var alle testene negative. Det er tatt nye tester på dag 3, og disse svarene venter vi i løpet av tirsdag.
 • Det er per nå 9 personer i karantene og 16 personer i ventekarantene. Det er flere som er satt i ventekarantene, da de er nærkontakter av nærkontakter fra en annen kommune.

Kriseledelsen i kommunen har i dag innført lokale tiltak i forbindelse med smitteutbrudd.

I lys av de to registrerte tilfellene av Covid-19 i kommunen vil vi oppfordre alle til å følge regjeringens anbefalinger:

Hold 1 meter avstand. Hold hendende rene. Hold deg hjemme hvis du er syk.

Karasjok kommune er i uke 19 blitt ferdig å tilby/vaksinere prioriteringsgruppe 7 (alder 18-44 år, med underliggende sykdommer).

Fra og med uke 20 går vi over til vaksineintervall på 12 uker. Det betyr at de som får vaksine i uke 20 innkalles i uke 32 for 2. dose.

Det er i per nå, gitt  totalt 1139 doser i kommunen. Av disse er 235 ferdig vaksinert.

Når det er din tur til å få vaksine sender Karasjok kommune deg en innkalling via helsenorge.no.

Slik blir du kalt inn:

Du vil få en SMS med beskjed om å logge deg inn på helsenorge.no hvor timeavtalen ligger. Det er viktig at du besvarer denne, timen registreres ikke før du godkjenner den. Hvis du opplever problemer med dette, kontakt 484 09 014, så hjelper vi deg.