
PROGRAM: Velkomsthilsen ved Oksana Bilogurova, Flyktningtjenesten og Gudrun E E Lindi, Kárenaš Samisk Språk- og kultursenter.
Joik ved Terje Joks.
MENY:
Tallerkenrett for en person kr 100.
Består av tre ulike retter:
1. Borsj - ukrainsk suppe med poteter, rødbeter, grønnsaker og kylling.
2. Pirog - av ulike typer
Salt fyll:
– Fyll: svinekjøtt (stekte)
- Fyll: Poteter og lever (bakte)
- Pai med egg og kål (glutenfri)
Søtt fyll:
– Fyll: eple + gulrot (bakte)
– Fyll: valmuefrø (bakte)
3. Salo bakt i ovn. Salo er en ukrainsk tradisjon: Speket, saltet svinefett i skiver som ofte spises som en forrett eller snacks. Serveres med brød.
-----------
Dessert for en person med kaffe/te kr 50.
Består av ulike retter:
1) Kake “Crème brûlée”
2) Glutenfrie ruller
– Pannekakerull med krem
– Aprikosrull med krem
– Crème brûlée-rull
NB! På hvert bord ligger menyen som forklarer de ulike rettene. Alle meieriprodukter er laktosefrie.
Utstillinger i spisesalen:
• Akrylmalerier laget av Ellen Brita Anti - salgsutstilling.
• Historiske fotografier fra Kárášjohka. Fotograf: Kristian Nissen tidlig på 1900-tallet. Tilhører: SVD/DSS Museums- og historielag.
• Kunstverk - gevir (JPG, 305 kB), kr 2700 og Knaggrekke kr 1000, laget av Stodilka Volodymor fra Ukraina. Er til salgs.
Utstilling ved inngangen (utstillingsvegger):
•"Møte mellom tradisjoner: ukrainsk håndverk og samiske motiver". Laget av Oksana Bilogurova.
• Salg av SVD/DSS Matplakater på samisk, en plakat: 50 kr. For alle fire plakater: 100 kr.
SKÁBMA Matfestival - Programmet 26.-30.11.25 finnes her
Facebook-event her
Arr. Flyktningtjenesten, Kárášjoga gielda/Karasjok kommune, Kárenaš Samisk Språk- og kultursenter - og samarbeidspartnere i forbindelse med Skábma Matfestivaldager 26.-30.11.2025.
Finansiering: Sámediggi Sametinget, Kulturtanken Norgga Kulturgiisá, Samfunnsløftet Sparebank1 N-Norge, Kárášjoga gielda.
Kontaktpersoner:
oksana.bilogurova@karasjok.kommune.no Tel. 94130514
gudrun.eriksen.lindi@karasjok.kommune.no Tel. 41312824