VELKOMMEN! Skábma Borramušfestivála - Matfestivaldager

Fra onsdag 26. til søndag 30. november 2025.  Arenaer: Givas (tidl. DSF) og Bádji, Badjenjárga, Kárášjohka. OBS! Meld deg på forhånd (snarest!)  til SamiTapas-kveld og til kurs, se nedenfor. 

Onsdag 26.11. Sauehold og matkultur  - Laila Somby Sandvik og Siri Ravna Eriksen forteller.  Tolkes.  Terje Joks åpner arrangementet med joik. 

Torsdag 27.11.  Smak av Sámi Tapas, ved Samipath.  Billett kr 100. Forhåndpåmelding. Send e-post til karenas@karasjok.kommune.no 

Fredag 28.11.  Foredrag og samtale om: Reinen som medisin- hvordan lage helsefremmende mat, ved Máret Rávdna Buljo (foto).  Foto: Deadline Media/Boazovázzi.  Tolkes. 

Lørdag 29. og søndag 30.11. Matkurs ved Máret Rávdná Buljo og Ann-Solveig Nystad.  På samisk.  Ungdom oppfordres til å delta!  Gratis kurs.  Forhåndspåmelding til: karenas@karasjok.kommune.no 

Fredag 28.11. Salg av tradisjonell middag med kjøtt, gumppus og buljong, i samarbeid med Badjejoga Searvi.  

Søndag 30.11. Marked.  Matretter fra Ukraina.  Kafe og utstillinger. Terje Joks ønsker velkommen med joik.  

Se programmet Festivala3Program.JPG (JPG, 222 kB)

Mer info vil komme her 

Arr. Kárenaš Samisk Språk- og kultursenter, Flyktningtjenesten, Karasjok kommune, med samarbeidspartnere bl.a. SVD/DSS Museums- og historielag, Badjejoga Searvi og Samipath.   

Finansiering:  Sametinget, Kulturtanken, SNN Samfunnsløftet, Kárášjoga gielda.   

Kontaktpersoner ved Kárenaš:                                                                                                   Gudrun.eriksen.lindi@karasjok.kommune.no  Juvlius-Iŋggá Gudrun Eliissá, Gudrun Eliissá Eriksen Lindi Tel.nr. +47 41312824

Sara.alehtta.eira@karasjok.kommune.no Áilen Nigá Dávvet Áilena Sárá Álehttá,  Sárá Álehttá Guttorm Eira  Tlf.nr +47 403 04 901