Utmarksutvalget innkalles til møte tirsdag 17.07.18 klokken 09.00.
Saker til behandling: Søknader om dispensasjon for motorferdsel i utmark.

Prosjektet «Joddu – samarbeidsarena for laks i Tanavassdraget» inviterer høsten 2018  til konferanse om tanalaksen og laksefisket i Tanavassdraget. Konferansen avholdes på Scandic Hotel i Karasjok tirsdag 13. og onsdag 14. november 2018.

Gjennom konferansen inviterer vi aktører innen fiskeforvaltning, forskere, frivillige organisasjoner og lokalbefolkningen til samhandling omkring tanalaksen og laksefiskets fremtid. Konferansen vil belyse kulturen rundt laksefisket, tanalaksens økologi, bestandsstatus og forvaltning. Vi har invitert foredragsholdere med ulik bakgrunn til å holde foredrag om de ulike temaene. På slutten av konferansen blir det paneldebatt hvor fremtiden for laksen og laksefisket i Tanavassdraget drøftes.

Konferansen er tospråklig (norsk og samisk). For påmelding og mer informasjon, se teaser (PDF, 12 MB).

Det endelige programmet vil bli lagt ut i august.

Nordisk samisk språkpris deles ut for åttende gang høsten 2018 under det årlige møtet mellom sameministrene og sametingspresidentene i Oslo i høst. Kom med forslag til kandidater innen 9. september.

Ordfører Svein Atle Somby inviterer også i år alle innbyggere og tilreisende med på perletur i den vakre naturen i Karasjok.

I år går turen rundt Máđiijávri. Det er en av de flest besøkte perleturene i kommunen. Løypa er 3,7 km og passer for hele familien.

Få med deg naboer, venner og familie på årets «Perletur med ordføreren»

Oppmøte på parkeringsplassen overfor SápmiKo 23. august 2018 kl. 18.00.

Madiijávri er en av kommunens 16 perleturer. En fullstendig oversikt over turene i Karasjok finner du her: www.perletur.no Vi har også en egen facebook side: Perletur Karasjok

Uke 27: vanlige åpningstider

Uke 28: STENGT uke 28

Uke 29: åpent mandag, tirsdag og onsdag

Uke 30: åpent mandag og tirsdag

Uke 31: åpent onsdag og torsdag

Hovedutvalg for oppvekst, utdanning, språk og kultur innkalles til møte den 26. juni kl. 09.00 på formannskapssalen.

I fjor fikk 23.000 frivillige organisasjoner momskompensasjon.

Kan laget ditt eller organisasjonen din søke?

• Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,4 milliarder kroner til frivillige lag og organisasjoner i 2018.
  • Disse pengene skal kompensere for kostnader som frivillige organisasjoner har hatt til merverdiavgift i 2017.
  • Søknadsfrist er 1. september

Mer informasjon: www.lottstift.no

Behandling av dispensasjonssøknader for motorferdsel i utmark.

Søknadsskjemaer og kart

Hovedutvalg for oppvekst, utdanning, språk og kultur innkalles til møte den 19. juni 2018 kl. 09.00 på formannskapssalen.

Er du bedrift / virksomhet og planlegger å ansette ungdom i sommerjobb? Da kan du søke om lønnstilskudd fra Kárášjoga gielda Karasjok kommune. Søknad om lønnstilskudd er utvidet til 25. juni 2018.

Er du ungdom  i alderen 16 - 25 år og trenger sommerjobb? Kommunen oppfordrer ungdom å oppsøke bedrifter / virksomheter og spørre om sommerjobb og samtidig henvise til Ungjobb 2018.